Oplevelse / Overnatning i trækronerne

Overnatning i trækronerne

At overnatte i trækronerne er en uforglemmelig oplevelse, som sætter oplevelsen i naturen i helt nyt perspektiv.
Højt oppe i træet starter nye muligheder for oplevelser, kombineret med en vidunderlig udsigt. At opleve vinden og træerne så intens er en stærk oplevelse, som du vil kunne snakke længe om.

Vi bruger eftermiddagendagen til forberedelserne til vores overnatning i trækronerne, hvor sovepladserne klargøres og justeres, og de sidste detaljer afprøves.
Lejren på jorden etableres, og der gøres klar til aftensmaden over bålet.

 Efter vi har indtaget en dejlig middag ved vores lejr på jorden, forbereder vi os på opstigningen til vores "lejrplads" i trækronerne. Sovepladserne er fordelt i et stærkt bøgetræ, og de ligger typisk mellem 15 og 25 meter oppe.

Roen falder hurtigt over en, og alle de nye indtryk opleves meget virkelige.
Det sidste du fornemmer inden du falder søvn, er træernes susen, og en fantastisk følelse af frihed.
 
Klatring og overnatning i træer foregår typisk i små grupper fra 4-8 deltagere, og henvender sig til alle niveauer fra begynder til den mere øvede der ønsker at tilføje en ekstra dimension til træklatringen.

Program:
- Mødetid: Midt eftermiddag
- Velkomst og uddeling af opgaver: Klargøring til aftensmad, hugge brænde, opsætning af samertelt (Lavvu), organisering af udstyr.
- Alle får en prøvetur i træet og er med til at sætte de sidste hængekøjerne op. Instruktion i rebklatring og opførsel i træet.
- Aftensmad i lejren på jorden.
- Afslapning og hygge ved bålet.
- Opklatring til hængekøjer i træerne.
- Natten tilbringes i træet eller, for dem der foretrækker dette, i lejren på jorden.
- Morgenmad og nedpakning af lejr.
* Medbring: Liggeunderlag, varm sovepose, kop, bestik og tallerken, pandelampe, varmt tøj, langt undertøj, godt fodtøj.
* Pris: 1350,- kroner pr. person, det inkluderer alt udstyr, overnatning i hængekøje i trækronerne eller i samerteltet på jorden, alt forplejning: eftermiddagskaffe, aftensmad og morgenmad.
* Det er muligt at klatre hele året, men overnatning i trækronerne foregår typisk fra maj til oktober
 
Jeg vågnede tidligt om morgenen, ved at en fugl landede 2 meter fra mig. Stærkt forskrækket baskede fuglen baglæns ud af trækronerne, da der til dens store forbløffelse, lå en fuldvoksen mand og stirrede på den. Resten af morgenen brugte jeg til at nyde den fantastiske udsigt, som blev yderligere forstærket af en dejlig morgensol